Inleiding

In deze blog neem ik je mee in mijn persoonlijke reis naar een Natuurlijk Zwangerschap, zonder medische interventie, als zwanger worden niet lukt. 

Ik neem je hierbij mee in de complexe wirwar van emoties die je kunnen overvallen, verwarren en waar je verstrikt in kan raken. In deze emotionele rollercoaster, kun je het gevoel met jezelf en je eigen kracht helemaal kwijt raken.

Ik hoop dat deze blog je zal inspireren en kracht en vertrouwen zal geven in jou zwangerschapsreis, als je ook het liefst een medisch fertiliteit traject wil voorkomen.

 

💭 De beslissing: Wij willen zwanger worden

Het moment, de beslissing van het zwanger worden, kent wellicht al een langere aanloop. Maar op het moment dat jullie hebben besloten zwanger te worden, gaat de tijd niet snel genoeg.

Wellicht start je eerst eens met het stoppen met anti-conceptie of gebruik van voorbehoedsmiddelen. Zodra je een cyclus hebt, ga je wellicht ook al je ei-sprong monitoren, en jullie gemeenschap al afstemmen hierop.

Vol spanning klopt je hart! Maar dan, heb je tegen slagen. Misschien heb je wel nog helemaal geen cyclus of lukt het cyclus na cyclus maar niet.

Van de huisarts krijg je het advies sowieso 1 jaar te wachten na stoppen met anti-conceptie en verder gezond te eten, te bewegen, te ontspannen etc. Je start al met de geadviseerde vitamine, foliumzuur en een multi-mama. Elke dag bij het innemen van de supplementen, wordt je herinnert aan jullie besluit en je voorbereiding op de zwangerschap.

 

💔Je ziet alleen nog maar baby’s

Je ziet overal kinderwagen, baby, baby kleertje, zwangere buiken. Alsof je een rode auto gaat kopen en overal rode auto’s ziet. Alleen is het verlangen van een zwangerschap en een kind, echt niet te vergelijken met het hebben van die rode auto…..

 

😥 Je wordt overvallen door jaloezie

Je wordt zelfs overvallen door jaloezie. Je kan opeens niet ‘echt’ blij zijn als goede vrienden van je wel hoppa zwanger worden…. Dat kan je echt een heel rot gevoel over jezelf geven. Wat is er toch met je aan de hand!?  Wat wil die emotie jaloezie je eigenlijk zeggen? Jaloezie wil jou vooral vertellen dat hetgeen waar jij naar verlangt erg belangrijk voor je is. (Bron: Vera Helleman Emotie encyclopedie) 

 

🤷‍♀️ Mijn lichaam werkt niet zoals het hoort

Je gaat je afvragen of er medisch iets is, waardoor je niet zwanger wordt. Na een jaar krijg je een doorverwijzing van de huisarts, naar de Gyneacoloog. Je krijgt onderzoeken en een uitslag. En dan sta je voor de keuze: een medisch fertiliteitstraject of de natuurlijke weg blijven volgen. Medisch krijg je meestal voor dit laatste, een ‘natuurlijke zwangerschap’ weinig informatie en steun. Je krijgt wellicht advies om complementair alternatief je weg te zoeken. De enige optie die de Gyneacoloog je kan bieden is een fertiliteitstraject.

Je denkt er over na. Je voelt je verslagen, je weet even niet wat te doen. Je verlangen om zwanger te worden is zo groot! Een fertiliteitstraject daarentegen is enorm ingrijpend. Je beseft eigenlijk niet hoe ingrijpend en emotioneel zwaar het is. Totdat je merkt wat de hormonen die je moet nemen je helemaal van slag maken. Je krijgt het gevoel de controle over je lichaam en leven kwijt te zijn. Je neemt nog eens de tijd, of je je over gaat geven aan dit medische proces.

 

😢 Jou stille strijd, je voelt je eenzaam en alleen

Veel mensen die besluiten zwanger te willen worden, houden dit nog voor zich. Als het bij jou lang duurt, je naar de gynaecoloog begint te gaan, ga je er vaker wel al over praten met mensen die dichtbij je staan. Dit kan al moeilijk en beladen voelen. 

Je kwetsbaar hierin opstellen is erg lastig. Je vermijd dit het liefste. Elke keer als dan iemand de vraag aan je stelt hoe het met je gaat, voel je de vraag: ‘ben je al zwanger?’ Continue de teleurstelling te vertellen dat het nog niet is gelukt, is enorm pijnlijk. Je houdt het, het liefst geheim voor mensen die verder van je afstaan en op je werk. Je kan je terug gaan trekken, en alleen voelen.

 

Is er geen natuurlijke weg?

Ergens blijft er de vraag aan je knagen, is er echt geen natuurlijke weg naar een zwangerschap? Er moet toch een oorzaak zijn van mijn uitblijvende zwangerschap? Je gaat opzoek, naar methoden en zienswijzen die je aanspreken, waar je hart sneller van gaat kloppen. Je gaat van alles proberen en doen. En dat wellicht nog in stilte, want je omgeving kan zich daar niet goed in verplaatsen.

Complementaire en alternatieve methoden worden al snel als vaag beschouwd. Je omgeving weet er meestal weinig van en kunnen zich niet goed erin verplaatsen. En tja medisch wordt er toch een oplossing geboden, dus wat is je probleem? In hun ogen ook een weg die je kan kiezen.

Echt begrip van je omgeving wat er in jou om gaat ervaar je niet.

 

💓Je hartje gaat sneller kloppen

Je wilt de oorzaak van je klachten begrijpen. Je gooit je voeding om, en ervaart al wat dit met je doet. Hoe je je voelt, de energie die je ervan krijgt! Dit smaakt naar meer!

 Je hebt wellicht al een complementair alternatief therapeut opgezocht, en bent al stukjes wijzer. Je merkt dat je makkelijk kan verzanden in alle gezondheidsadviezen en tips op internet. Het zijn allemaal losse stukjes, die geen geheel voor jou vormen! En wat is nu die juiste weg voor jou lichaam?

 

🔍Ik wil Natuurlijk zwanger worden: En nu dan?

Met orthomoleculaire therapie als leidraad heb ik een enorme kracht en een rotsvaste vertrouwen ontdekt in het zelfhelend vermogen van het lichaam. Mijn holistische kijk op lichaam en geest gun ik iedere vrouw. Voor mij heeft dit ook geleid tot zwangerschappen op een natuurlijke manier, zonder medisch ingrijpen. Deze kracht en dit vertrouwen gun ik elke vrouw!  

🌈 Hoop, vertrouwen en rust

Als ervaringsdeskundige en orthomoleculair therapeut heb ik een 6 maanden traject voor een natuurlijke zwangerschap bij Work@YourHealth ontwikkeld. Je krijgt hierbij het gevoel met de oplossing voor jou probleem bezig te zijn. Er ontstaat hoop, vertrouwen en rust.

 Nieuwsgierg? 🌟 Kijk op de pagina Kinderwens: