Wie ben ik?

Hoi, ik ben Angeline Vrencken: gezondheidscoach en orthomoleculair therapeut. Ik woon samen met Dave en mijn twee dochters in Spaubeek. Ik heb jarenlang gewerkt als Financial in het bedrijfsleven. Ik weet als geen ander hoe druk en gejaagd het leven kan zijn en de impact hiervan op je gezondheid. Je staat altijd ‘aan’, voelt de druk en beweegt en ontspant te weinig. Klachten sluipen er vaak in en gaan steeds meer sluimeren op de achtergrond. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om je gezondheid (preventief) te verbeteren. Zodat je gezonder en energieker oud kunt worden.

‘Gezondheid is mijn passie. Mijn missie is mensen helpen een gezonder en energieker leven te leiden.
Wat anderen over mij zeggen: enthousiast, deskundig, doelgericht, betrouwbaar, warm en zorgzaam.’

Work@YourHealth: op een praktische manier naar een betere gezondheid

Als financial had ik behoefte aan controle, zo ook over de gezondheid van mijn lichaam. Ik ging me daarom steeds meer verdiepen in voeding die voor mij gezond is. Hierbij heb ik veel stappen gezet naar een betere gezondheid.

Er zijn veel adviezen over hoe je gezonder kunt leven. Er is zelfs zoveel informatie te vinden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet en afhaakt. Dat is zo zonde! Ik begeleid jou op een praktische manier naar een betere gezondheid.

Mijn kennismaking met gezonde voeding en orthomoleculaire geneeskunde

Mijn interesse in gezondheid begon toen ik zwanger wilde worden en dit niet vanzelf ging. Een medisch traject in het ziekenhuis voelde voor mij niet goed. Ik ging op zoek naar een andere weg: naar de oorzaak van mijn uitblijvende zwangerschap, vanuit de overtuiging dat mijn lichaam dit zelf moest kunnen. Ik kwam terecht bij een orthomoleculair therapeut en besloot dit pad te onderzoeken.

Het roer ging om

Ik gooide mijn eetpatroon om en ervaarde wat gezonde voeding vanuit de orthomoleculaire voedingsleer met me deed. Ik voelde me veel energieker. Ik begon ook meer op te merken welke negatieve effecten bewerkte voeding op me had.

De zienswijze vanuit de orthomoleculaire geneeskunde voelde goed. Dit positieve effect creëerde een aanhoudende interesse in voeding en leefstijl. Daar waar ik in het begin 100% gezonde voeding wilde eten, vanuit mijn behoefte op controle, ben ik gaan inzien dat de 80/20 regel (gezonde/ongezonde voeding) ook goed genoeg is. Goed is goed, het hoeft niet perfect te zijn! Daarnaast leerde ik dat gezonde voeding persoonsafhankelijk is, omdat we allemaal anders zijn.

De kracht van voedingssupplementen

In mijn eigen proces heb ik de meerwaarde ervaren van de juiste, hoogwaardige voedingssupplementen. Er is zoveel op de markt, daar haakte ik eerder op af. Ik wist ook niet waaraan goede voedingssupplementen moesten voldoen. Toen ik de juiste voedingssupplementen in ging nemen, die goed door mijn lichaam werden opgenomen, kwam mijn lijf verder in balans. Ik ervaarde meer rust, kreeg meer energie, mijn concentratie verbeterde en ik raakte op een natuurlijke manier zwanger.

Ontspanning is cruciaal

Een andere eyeopener was het besef dat alleen gezonde voeding en beweging niet voldoende zijn. Wat bij mij nog ontbrak en cruciaal is, was ontspanning in mezelf.

Als je lichaam continu in alertheid staat, dan staat je lichaam in de overlevingsstand. Als je lichaam in overlevingsstand staat, dan is er geen tijd om voedingsstoffen goed op te nemen, te herstellen en in mijn geval zwanger te worden. Langdurige stress put je lichaam uit en leidt op termijn tot (verdere) gezondheidsklachten.

Zoektocht in mezelf

Ik startte de zoektocht in mezelf, naar mijn triggers, emoties, overtuigingen, gedrag en gewoonten. Stapje voor stapje kwam er meer ontspanning in mijn leven. Ik heb geleerd wat verbinding met jezelf en je gevoel nu eigenlijk is en welke methoden en oefeningen hieraan bijdragen. Daarnaast ben ik overtuigd van het zelfhelend vermogen van ons lichaam en dat ieder zijn verantwoordelijkheid kan nemen over zijn leven en gezondheid. Alles begint met de eerste stap en vertrouwen in jezelf.

Na mijn tweede zwangerschap had ik voor het eerst een regelmatige cyclus, eerder bleef deze uit.

Drive om anderen te helpen, te verbinden en bij te dragen

Ik voel een hele grote drive om anderen te laten zien aan welke bouwstenen je kan werken voor een gezonder en energieker leven. Door mijn eigen ervaring en brede kennis van voeding, gezondheid en orthomoleculaire therapie, kan ik voor jou een praktische vertaalslag maken naar een betere gezondheid in verschillende bouwstenen. Door deze bouwstenen in balans te brengen, verlichten of verdwijnen je klachten en kun je chronische aandoeningen voorkomen.

 

Voor mijn aanbod? Kijk bovenaan de menubalk! 

Of neem contact met me op voor meer informatie!